Yhteystiedot

Hyvinkään Taitoluistelijat ry (HyTL)

Vaiveronkatu 70 05880 HYVINKÄÄ

toimisto@hytl.fi

y-tunnus 1035245-6

Tähtiseura.png

Yhteistyökumppanit

PitoPiiat.png

Elämäni sankarit logo.jpg

thumbnail_maskiksi.fi.png

Skate_shop.jpg

Hyvinkään Taitoluistelijoiden koronaohjeet                                                                       

 

Koronaohjeet on päivitetty 27.11.2020 sosiaali- ja terveysministeriön, Etelä-Suomen aluehallintoviraston, Keusoten ja Hyvinkään kaupungin esittämät uudet suositukset ja rajoitukset huomioiden.

 

1)        Hyvinkään Taitoluistelijoiden kaikki jäällä tapahtuva harjoittelu on tauolla 28.11.-20.12.2020, sillä Hyvinkään kaupunki päätti sulkea jäähallin kyseiseksi ajanjaksoksi koronavarotoimena.

2)        Valmennus tiedottaa mahdollisimman pian oheisharjoittelusta R-, T-, PT- ja KEH-ryhmille.

3)         Myös kaikki suunnitellut kilpailut peruuntuvat todennäköisesti ajalla 30.11.-31.1.2020, koska Suomen Taitoluisteluliitto on perunut kaikki kilpailut kyseisenä aikana alueellamme. Tiedotamme peruuntumisista tarkemmin MyClubin kautta ja sähköpostitse.

4)          Luistelukoulu jatkuu tammikuussa 7.1.2021 normaalisti. Avaamme luistelukoulun kevään 2021 ilmoittautumisen MyClubiin lähiaikoina. 

5)          Jos luistelijoilla on jäänyt jäähallille tavaroita, niitä voi hakea sieltä maanantaina 30.11.2020 ja tiistaina 1.12.2020 klo 7-15.30.

6)          Seuraamme koko ajan tilannetta ja viranomaisohjeita ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.

Jäähallin ollessa auki ja toiminnan käynnissä normaalisti voimassa ovat myös seuraavat ohjeet:

7)      Maskin käyttö tulee velvoittavaksi hallilla käyville huoltajille, saattajille, valmentajille ja luistelukouluohjaajille koko hallilla olon ajan (valmentajille ja luistelukouluohjaajille myös jäällä valmennettaessa) ja luistelijoille kaikissa muissa ryhmissä paitsi luistelukoulussa ja ryhmissä KEH, Pikku Tintit ja R1. Poikkeuksena myös yläkouluikäisten luistelukoululaisten on pidettävä maskia hallilla muualla kuin jäällä. Luistelijoiden ei kuitenkaan tarvitse pitää maskia jäällä ja oheisissa harjoitellessaan. Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Keusote suosittavat vahvasti maskien käyttöä kaikissa julkisissa tiloissa, päiväkotien ja koulujen henkilökunnalle ja koululaisille ja opiskelijoille yläkouluikäisistä ylöspäin. HyTL velvoittaa maskin käyttöön, jotta jäähalli ja toiminta siellä saataisiin pidettyä avoinna.

8)      Kilpailuissa on pääsääntöisesti voimassa Suomen Taitoluisteluliiton asettama maskivelvoite/suositus. HyTL:n luistelijoiden tulee noudattaa kilpailujärjestäjän antamia ohjeita ja suosituksia. Kisoihin pitää ottaa useampi maski mukaan, koska maski pitää vaihtaa aina poisoton yhteydessä.

9)      Luistelukoululaisten osalta on samat säännöt voimassa kuin tähänkin asti, eli pukuhuoneita ei ole käytössä, varusteet laitetaan päälle katsomossa kukin ryhmä sille määrätyllä katsomoalueella ja jäälle mennään ja sieltä tullaan ryhmittäin ohjeistetusti. Lisäksi velvoitamme, että kullakin luistelijalla on mukana saattamassa vain yksi huoltaja/saattajaKo. henkilöllä on hallin tiloissa maskivelvoite.

10)      Tapahtumiin (harjoituksiin ja kilpailuihin) osallistuminen sairaana tai edes lieväoireisena on ehdottomasti kielletty. Kaikki yli kaksi viikkoa kestävät sairauspoissaolot, joihin on lääkärintodistus, voidaan ottaa huomioon huojennuksena kausimaksuissa.

11)      Jos sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, pysy kotona ja seuraa Keusoten toimintaohjeita. Koronatestiin pitää hakeutua matalalla kynnyksellä.

12)      Jos jollain HyTL:n luistelijalla tai henkilökuntaan kuuluvalla (koskee valmentajia ja luistelukoulun ohjaajia) todetaan koronavirustartunta tai tartuntaepäily, asiasta pyydetään ilmoittamaan välittömästi seuran hallituksen puheenjohtajalle (puheenjohtaja@hytl.fi, puh. 050-5600803/Taija). Ilmoittakaa puheenjohtajalle myös, jos joku luistelijoista tai henkilökunnan jäsenistä joutuu korona-altistuksen takia karanteeniin

13)      Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityinen huomio. Kädet on pestävä harjoituksiin tultaessa ja sieltä lähdettäessä, ennen eväiden syömistä ja wc:ssä käynnin jälkeen. Käsidesiä on käytettävä säännöllisesti.

14)       Yski tai aivasta nenäliinaan tai hihan yläosaan, älä käsiin. Heitä käytetyt nenäliinat heti roskikseen. Pese kädet niistämisen jälkeen.

15)  Turvaväleistä on pidettävä huolta. Jäähallin katsomossa turvavälit on merkitty. Pukukopeissa ja harjoitellessa luistelijoiden on noudatettava turvavälejä ja vältettävä lähikontakteja. Mitään tavaroita, eväitä tai juomapulloja ei saa lainata muilta.

16)  Yksittäinen tapahtumanjärjestäjä voi edellyttää tapahtumaan osallistuvilta (koskee esim. kilpailujakasvomaskin käyttöä tiedottamalla siitä etukäteen. Yleisön ja lasten huoltajien osallistumista tapahtumiin voidaan myös rajoittaa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 20 hengen yleisötapahtumat ajalla 23.11.-13.12.2020jokainen järjestävä seura päättää tahollaan, miten kilpailujen kanssa toimii.

17)   Luistelijoiden on vältettävä turhaa oleskelua jäähallilla. Huoltajien pyydetään välttämään jäähallilla käyntiä. 


Jäähallin käyttö korona-aikana

Päivitetty 21.11.2020

 

Yleistä

-Halliin saa tulla vain terveenä ja jokaisen on huolehdittava käsihygieniasta.

-Luistelukouluun saavutaan ja poistutaan vain yläaulan kautta. Siirtyminen katsomoon ja pois sieltä tapahtuu juoksusuoran kautta. Luistelukoululaista saa olla saattamassa vain yksi huoltaja

-Sekä ala-aulaan että yläaulaan on toimitettu käsidesinfiointilaitteet, joita on käytettävä halliin saavuttaessa ja poistuttaessa.

-Jääliikuntakeskuksessa on maskivelvoite. Se koskee kaikkia aikuisia koko hallilla olon ajan. HyTL:n valmentajat on velvoitettu käyttämään kasvomaskeja kaikkialla hallissa, myös jäällä valmennettaessa. Lapsista ja nuorista maskivelvoite koskee kaikkia muita ryhmiä paitsi luistelukoululaisia, KEHiä, Pikku Tinttejä ja R1-ryhmää. Poikkeuksena myös yläkouluikäisten luistelukoululaisten on pidettävä maskia hallilla muualla kuin jäällä. Luistelijoiden ei kuitenkaan tarvitse pitää maskia jäällä ja oheisissa harjoittelun aikana.

-Luistelijoita pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan. Heti harjoituksiin saavuttaessa on kädet pestävä vedellä ja saippualla ja käytettävä säännöllisesti käsidesiä.

-Pukukopit ovat vain luistelijoille, huoltajat eivät saa mennä pukukoppeihin.

-Pukukopeissa on huomioitava riittävät turvavälit. Oheisharjoituksiin siirrytään ripeästi heti varusteiden vaihdon jälkeen. Koppi tyhjennetään tavaroista ja luistinkopat ja päällysvaatteet viedään luistinvarastoon oheisten ajaksi. Ryhmä on velvollinen huolehtimaan kopin siisteydestä.

-Kokoontuminen, ajan viettäminen ja odottaminen on kielletty aulatilassa ja hallin yleisissä tiloissa.

-Huoltajia pyydetään välttämään jäähallilla käyntiä. 

-Kuntosalin käyttöä rajoitetaan ja pääsy kuntosalille on toistaiseksi ulkopuolisilta kielletty.

 

 Kilpahalli

-Istumapaikat on merkitty riittävien turvavälien takaamiseksi. --> Katsomossa on huolehdittava riittävistä turvaväleistä. 

-Luistelukoulun ja KEH-ryhmien osalta varusteet puetaan luistelukoulupäivinä maanantaisin ja torstaisin katsomossa, ryhmille on osoitettu katsomossa oma tilansa. Pukukopit eivät ole käytössä luistelukoulun aikaan. (Perjantain harjoituksissa KEH-ryhmällä on pukukoppi.) Luistelukoulun aikaan maanantaisin harjoitteleva Taitajat C saa käyttää pukukoppia normaalisti.

-KEH-ryhmäläiset voivat hakea kopan luistinvarastosta myös ala-aulan kautta, mutta sen jälkeen on siirryttävä katsomoon.

-Huoltajien tulee seurata harjoituksia ilman ylimääräistä liikkumista hallissa. Vaihtoaitioiden taakse ei ole suositeltavaa tulla. Kahvila Ylärimassa on tilaa 45 maksavalle asiakkaalle. Sieltä voi myös seurata harjoituksia kahvilan ohjeistuksia noudattaen.

-Luistelukoululaisten siirtyminen jäälle ja takaisin katsomoon: Kunkin ryhmän ohjaajat tulevat noutamaan ryhmänsä portaittain katsomosta jäälle. Harjoitusten päättyessä on huoltajien odotettava ryhmälle osoitetulla paikalla niin kauan, että ryhmän ohjaajat saattavat ryhmänsä katsomoon. Mikäli luistelijalle tulee wc-hätä, ohjaajat kontaktoivat huoltajaa, joka voi käyttää luistelijan wc:ssä.

 

Harjoitushallin yläparveke (katsomo)

-Harjoitushallin yläparveke on toistaiseksi suljettu.

-Nuorimpia luistelijoita on hyvä kotona valmistaa siihen, että harjoitusten ollessa harjoitushallin puolella ei harjoituksia pääse seuraamaan.

-Jos tilanne vaatii huoltajan paikallaoloa, on ko. harjoituksen valmentaja yhteydessä huoltajaan ja pyytää tätä paikalle.

 

Koppikäytävä: 

-Koppikäytävälle on pääsy vain luistelijoilla, pelaajilla ja seurojen toimihenkilöillä.

 

Pukukopit/varusteiden pukeminen:

-Pukukopit eivät ole käytössä ollenkaan luistelukoululaisille. KEH-ryhmä voi käyttää niitä perjantaisin, mutta ei maanantaisin ja torstaisin, jolloin harjoitukset ovat yhtä aikaa luistelukoulun kanssa. 

-Ryhmien KEH-, PT- ja R1 -luistelijoille, jotka eivät vielä pysty solmimaan luistimia itse ja pukeutumaan itsenäisesti, hoidetaan varusteet päälle vanhempien/huoltajien toimesta ennen jäähallille saapumista esim. parkkipaikalla tai kilpahallin katsomossa. Tarkistattehan, että kovat suojat pysyvät hyvin kiinni luistimissa. Jääharjoitusten jälkeen valmentajat ovat tarvittaessa apuna oheisiin siirtymisen aikana, mutta toiveena on, että luistelijat suoriutuvat varusteiden riisuuntumisesta mahdollisimman itsenäisesti.

-Huoltajat eivät saa mennä pukukoppeihin.

 

Luistinvarasto:

-Ylimääräistä liikkumista luistinvarastossa tulee välttää ja on erittäin suositeltavaa, että koppi rauhoitetaan vain luistelijoille ja seuran toimihenkilöille.

 

Ohjeistuksella on tarkoitus turvata jäähallin käyttäjien terveys ja sekä seurojen että jäähallin toiminta.

Kiitos yhteistyöstä!

 


Using and visiting ice hall during Covid-19 / Corona outbreak

 

Hyvinkää city council and all the clubs using Hyvinkää ice hall had a meeting on 23.9.2020. In this meeting, it was decided to tighten some rules and regulations in regards of the ice hall usage because the Corona-pandemic is getting worse. These rules and regulations will be adopted to HyTL’s activities as following: 

General

 • You are only allowed into the ice hall if you are healthy.
 • You must look after your hand hygiene.
 • There is hand disinfection automats on the lower and the upper entrance to the ice hall, and you should use hand disinfection on arrival to the ice hall as well as when leaving.
 • Gathering, spending time and waiting in the lower lobby is not allowed.
 • The gym usage is restricted and at this time, the outsiders are not allowed to use the gym.

 

Competition ice hall (Kilpahalli)

 • It is strongly recommended that all adults use face mask while inside the ice hall.
 • We hope that all members of HyTL follow this recommendation and use a face mask while in the ice hall.
 • If you are watching the training, then sit on the marked areas, noting the safe distance from each other.
 • The ice hall superintendents will mark the seating areas in the competition hall for safe distancing.
 • Skating school children should get dressed in the ice hall side in the viewing deck as there is more space.
 • If families choose to use the dressing rooms for skating schoolchildren to get ready, then they should enter the dressing room from the ice hall side and as soon as the child is ready, they should leave the dressing room.

Practice ice hall (Harjoitushalli) the upstairs viewing balcony  

 • The viewing balcony for the practice ice hall will be closed.
 • It is a good idea to discuss at home with the younger skaters, that if their practice is in the practice ice hall, the parents will not be able to come and watch the practice.
 • If the situation requires the parent (guardian) to be present, the coach will ask the parent to the ice hall. 

 

 

The hallway to the dressing rooms (Koppikäytävä): 

 • Skaters, players and the clubs’ staff members should only use the hallway to the dressing room.
 • If a parent (guardian) must go to the dressing room, please enter from the ice hall side to the dressing room.

Dressing rooms and getting skaters ready for ice training (Pukukopit/varusteiden pukeminen):

 • Groups KEH, PT and R1 skaters, who cannot themselves tie the skates or get dressed by themselves, should be dressed to skating clothes at home prior to entering the ice hall (or perhaps on the parking lot or in the viewing deck of the competition ice hall).
 • Please make sure that the hard skate blade covers stay on the skates.
 • After the ice practice, the coaches can assist with the transfer to the off-ice training.
 • We wish that the skaters could be as independent as possible to take of the skates and other skating clothes.
 • The dressing rooms are still available for the above-mentioned groups and skaters who can get ready independently can still use the dressing rooms as per normal.
 • If the parent (guardian) must enter the dressing room, please use the ice hall side of entrance to the dressing room. As soon as the skater is ready, the parent should leave the dressing room.
 • Please note skaters should take their equipment and belongings back to the skate-storage room after the ice training, before going for off-ice training.

There is hand sanitizer in every dressing room available for the HyTL skaters.

Please discuss with your child about the importance of washing hands with soap and water and drying hands carefully when arriving to ice hall. After the hand wash the hand sanitizer should be used. The hand sanitizer is kept in the skate-storage-room, above the microwave and the first skater arriving to the training, should take a bottle of hand sanitizer with her/him to the dressing room. The last skater (usually from the older group), will take the sanitizer back to the skate-storage room.

Skate-storage room (Luistinvarasto):

 • Excess traffic in and out to the skate-storage room should be avoided.
 • It is recommended that only skaters and clubs’ staff members will use the storage room.
 • There will be space in the skate-storage room for skaters’ out-door clothes and (back) bags as their belongings should not be left to the dressing rooms after the ice training.

With these instructions we hope to keep the ice hall users safe as well as keep the ice hall open for all the users.  

Thank you for your co-operation!