HyTL:n luistelijoiden
kauden 2021-2022

KILPAILUKALENTERI

STLL:n syksyn 2021 kilpailukalenterin näet 
täältä.


Kilpailuihin ilmoittautuminen

Ilmoittautumiskäytäntö - kilpailut ja leirit

Kilpailuun valmistautuminen

Aloittavan kilpailijan tiedote

YL Ikärajakaavio

STLL kilpailusäännöt

STLL: Kilpaileminen Covid-19-pandemian aikana (päivittyvä)

ISU-elementtilyhenteet

STLL:n anti-dopingohjeet

Kilpailut kaudella 2021-22


TULOSSA: Hyvinkää Trophy 29. – 30.1.2022. Kilpailuissa sarjat 

Tintit                                                
Minit                                                 
Taitajat ei-Axel 2010 ja nuor.                
Taitajat ei-Axel 2009 ja vanh.               
Taitajat Axel                                       
Silmut B                                             
Aluesilmut      
Aluedebytantit                                  
Aluenoviisit                                         
Aluejuniorit                                          
Silmu A                                              
Noviisit                                             
Juniorit (vapaaohjelma)                      

Kilpailukutsu lähetetään seuroille viikon 49 aikana! 
KILPAILUTULOKSIA 2021-2022


Kilpailukausi on päättynyt.
Upeat luistelijamme suoriutuivat hienosti tämän kauden viimeisistä kilpailuista Riihimäellä Easter Skatessa ja Kuopiossa Noviisien hopea- ja kultafinaaleissa.

Riihimäellä kilpailut jakautuivat kahdelle päivälle. Lauantaina jäällä nähtiin ISU-sarjalaisia ja sunnuntaina niin ISU kuin Tähtisarjoja. HyTL:sta oli kilpailussa jälleen upea osanotto. Lauantaina Noviiseissa kilpaili Aada Virtanen, Minja Martelius, Nella Äikäs ja Minna Pitkänen, joka teki samalla debyyttinsä ko. sarjassa. Aadan kausi huipentui upeaan 8. sijaan 27 luistelijan kovatasoisessa sarjassa. 

Sunnuntaina Riihimäelle matkasi Aluesarjojen luistelijat. Aluedebytanteissa luisteli Meri Makkonen, Veera Kajoniemi, Iris Hacklin ja Riina Koskela. Aluenoviiseissa Inka Virtanen, Lara Mulder, Veera Martikainen ja Anni Isosomppi. 

Noviisien hopea- ja kultafinaaleihin Kuopioon matkasi kaksikko Nella ja Minja. Paljon onnea finaaleihin pääsystä! Huikea suoritus. 

Palkintosijoja ei tällä kertaa HyTL:lle suotu ei Riihimäellä eikä Kuopiossa, mutta ohjelmiin oli kauden aikana kertynyt paljon kehitystä ja tästä on erittäin hyvä jatkaa seuraavaan kauteen. 

Valmennuksesta vastasi Jenni ja Ida. Kiitos valkut :)

Anniinan voittoputki sai jatkoa Vihdissä

Viime viikonloppuna pääsimme pitkästä aikaa kisakentille Vihdin Taitoluistelijoiden järjestämissä kolmipäiväisissä kilpailuissa Kisakalliossa. 

HyTL:n edustus oli seuraavissa sarjoissa: perjantai Tintit, Taitajat ei Axel 2010 ja nuoremmat, Aluedebytantit sekä Taitajat ei Axel 2009 ja vanhemmat. Lauantai Taitajat Axel ja sunnuntai Minit sekä Noviisit.

Kuten otsikko kertoo, jatkui Anniinan upea vire Taitajat ei Axel 2009 ja vanhemmat sarjassa, jossa hän luisteli hienosti voittoon. Myös muissa sarjoissa nähtiin jälleen upeita onnistumisia ja itsensä voittamista. 

HyTL:n luistelijoiden sijoitukset: 

Taitajat ei Axel 2010 ja nuoremmat: Enni 4., Saana H. 8
Aluedebytantit: Iris 7., Riina 10
Taitajat Axel: Jenny 10
Minit: Reea 10
Noviisit: Nella 5

Viikonlopun kisakimarasta vastasi Jenni valkku. Kiitos <3

Kisakausi lähenelee loppuaan, mutta onneksi vielä on jäljellä Easter Skate Riihimäellä ja noviisien hopeafinaali.
Sen jälkeen alamme valmistautumaan kevätnäytökseen, joka järjestetään 24.4. 


HyTL:n luistelijoilla menestyksekäs sunnuntai Kouvolassa.
Emilia luisteli ensimmäiseen voittoonsa, Iris upeasti aluedebytanttien toinen! 


Alue- ja Taitajat sarjan luistelijoita matkasi jälleen runsas joukko KooKoo Jäätaitureiden järjestämään Tähtisarjojen kutsukilpailuun sunnuntaina 6.2.

Kilpailupäivä alkoi aamulla aikaisin klo 08 Aluedebytantit sarjalla. Varhaisesta ylösnoususta huolimatta väsymyksestä ei ollut tietoakaan, kun  Veera K., Meri sekä Iris osoittivat Hyvinkääläistä sisua ja antoivat valmentajana toimineen Monan ohjauksella kunnon myrskyvaroituksen. Iriksen itsevarma luistelu palkittiin 2. sijalla. Meri ja Veera sijoittuivat 4. ja 5. sijoille. 

Aluedebyjen jälkeen HyTL:n kilpailut jatkuivat Aluenoviisien sarjalla, jossa nelikko Minna, Inka, Veera M., ja Lara jatkoivat samaa tasoa. Luistelijat nauttivat ja rauhallisin, mutta erittäin päättäväisin suorituksin mahtavissa puitteissa Minna luisteli voittoon ja Inka täpärästi toiseksi. Veera M., ja Lara saivat muiden tavoin hienot onnistumiset 15:sta luistelijan sarjassa ollen 4. ja 10 sijalla. 

Iltapäivällä Areenan valloitti Taitajat, jossa Emilia luisteli 2010 synt. ja vanhemmat sarjan voittoon. Tässä 23:n luistelijan sarjassa Saana L. sijoittui 6. ja Marianna 11. sijan ja Enni ansaitsi erityismaininnan hyvistä siirtymistä. 

Kilpailupäivän päätti Taitajat 2011-2012 syntyneet luistelijat, jossa seuraa edusti kaksikko Jenny ja Saana Hyvämäki. Eikä olisi voinut päivä paremmin päättyä, sillä Jenny nappasi toisen sijan ja Saana H. kauden ennätyspisteet! 

Päivä oli siis kerrassaan onnistunut ja fiilis katossa, koska vihdoin myös yleisö pääsi seuraamaan kilpailuja. Erityiskiitos ja maininta Monalle, joka lyhyellä varoitusajalla otti pestin vastaan ja lähti luotsaamaan luistelijamme näihin upeisiin suorituksiin.

Paljon onnea kaikki kilpailijat, kiitos vanhemmat ja valmennustiimi! 

Hyvinkää Trophy 2022 järjestettiin onnistuneesti 

Seuran järjestämä kaksipäiväinen kotikilpailu, Hyvinkää Trophy 2022 järjestettiin 29-30.1.22. Kilpailuun ilmoittautui yli 260 luistelijaa ympäri Suomea, mikä on aivan huikea määrä. Kiitos kaikille osallistuneille! Sairaustapauksia tuli lopulta valitettavasti lähes jokaisessa sarjassa, mutta terveys edellä mennään ja toivottavasti kaikki paranevat pian. 

Lauantaina kilpaili ISU-sarjalaiset, jossa myös seuramme Aluenoviisit saivat tärkeää kokemusta ISU-arvostelusta. Sunnuntaina jään valloitti Tähtisarjalaiset, jossa kilpauransa aloitti Tinttien Lumi Korhonen. Menestystäkin Hyvinkäälle tuli ja pokaalit pokkasi Taitajat sarjoissa Jenny, joka sijoittui toiseksi Taitajat Axel-sarjassa ja samassa sarjassa Emilia ja Saana L. saivat erityismaininnat. Taitajat ei-Axel 2010 synt. Rebekka sijoittui myös toiseksi ja 2009 syntyneissä Anniina kolmanneksi. Aluenoviiseissa Minna luisteli kolmanneksi. Kaikki HyTL:n luistelijat onnistuivat hienosti ja tästä on hyvä jatkaa kohti loppukauden karkeloita. 

Kuten kaikki, myös HyTL:n kilpailut ovat kuukausien työn tulosta. Mitään tapahtumaa ei tehdä ilman hyvää yhteishenkeä ja talkoolaisten panostusta. Etenkin näin suuret tapahtumat vaativat monta tuntia töitä niin ennen kuin itse tapahtuman aikaan ja itse kilpailupäivinä vanhempien ja muiden vapaaehtoisten merkitys on korvaamaton. 

Erityiskiitoksen tästä viikonlopusta esitän Nea Saarimaalle, Inkamari Letolle, Marko Oksaselle, Päivi ja Meeri Summaselle sekä Minna Palanderille. Nea ja Inkamari pyydettiin lauantain tuomaripaneeliin RO:ksi ja tehtävä hoitui heiltä todella hienosti! Marko auttoi tulospalvelussa ja varsinkin lauantaina Markon ISU-tietämys oli tärkeä. Päivi toimi kuuluttajana Tähtipäivässä ja Meeri, joka myös luistellut HyTL:ssa, kuvasi suoratoistoa. Minna, joka myös ansiokkaasti on mukana myös luistelukoulutoiminnassa, oli järjestelyissä mukana koko viikonlopun milloin missäkin roolissa.
Sydäntä lämmittää valtavasti, että edelleen, vaikka sidettä ei enää esim. lapsen harrastuksen puolesta ole, saamme entisiä seuran jäseniä ja seura-aktiiveja mukaan. 

Kiitos myös viikonlopun valmentajakaksikolle Idalle ja Monalle. Kilpailunjohtaja Riikalle ja kaikille, jotka mahdollistivat tämän upean viikonlopun! 

Taija, hallituksen puheenjohtaja


HyTL:n luistelijat iskussa Kotkassa 16.1.2022. Aaron, Jenny ja Emilia nappasivat ensimmäiset voittonsa Taitajien sarjoissa
Kotkan Taitoluistelun järjestämissä kilpailuissa su 16.1.2022 oli jälleen upea määrä HyTL:n luistelijoita. Parin kuukauden kilpailutauon jälkeen jäällä nähtiin selkeää kehittymistä ja upeita onnistumisia, joista sijoituksetkin puhuvat puolestaan. 

Luistelijat ja sijoitukset:

Aluenoviisit: 
1. Minna, 2. Veera M., 3. Inka, 5. Anni

Aluedebytantit: 
1. Veera K., 3. Meri Makkonen, 4. Iris Hacklin
 
Taitajat ei Axel, 2011-2012, pojat
1. Aaron

Taitajat ei Axel 2007-2010
2. Hilma, 3. Enni

Taitajat ei Axel 2011-2012
4. Maisa, 8. Saana H.

Taitajat Axel 2010-2012
1. Jenny, 4. Saana L.

Taitajat Axel 2007-2009
1. Emilia

Valmennuksesta vastasi sunnuntaina Ida. Aada Virtanen käynnisti HyTL:n kevätkauden kilpailut Kauniaisissa


Noviisiluistelijamme Aada Virtanen osallistui lauantaina 8.1.22 Kauniaisten Taitoluisteluklubin järjestämään yksinluistelun lohkokilpailuun. Aadan  latinalaishenkinen ohjelma erottui hienosti ja piruetit pyörivät Aadalle tyypilliseen tapaan upeasti. Tästä on mainio jatkaa kohti seuraavia kilpailuja! 


HyTL:n luistelijoilla menestyksekäs kotikilpailupäivä


HyTL järjesti pitkän tauon jälkeen lauantaina kotikilpailut, jossa nähtiin aivan upeita ohjelmia ja onnistumisia unohtamatta mukavia kohtaamisia seuran entisten luistelijoiden ja vanhempien tapaamista. Oli ihana nähdä Teitä! 

Taitajat ei Axel 2010 ja nuoremmat sarjasta HyTL vei kolmoisvoiton, kun Hilma (1.), Rebekka (2.) ja Enni (3.) astuivat palkintopallille. Myös Taitajat ei Axel 2009 ykkössija meni HyTL:n Anniina Lehtoselle. Ilo oli ylimmillään, sillä kaikille pokaalit olivat ensimmäisiä laatuaan!
Taitajat Axel sarjassa Jenny sai tuomareilta erityismaininnan laadukkaasta vaakapiruetista. 

Myös Aluenoviisien sarjassa HyTLille tuli kaksoisvoitto, kun ykkössijalle luisteli Inka ja toiseksi sijoittui Minna. 

Kilpailuun osallistui ilahduttavasti luistelijoita muista seuroista, joita emme ole aiemmin juurikaan tavanneet. Erityisesti Turusta oli vahva edustus, kun Skating Club Turku ja Turun Riennon taitoluistelijat saapuivat useamman luistelijan voimin Hyvinkäälle. Muita uusia tuttavuuksia saapui Heinolasta, Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä. Toivottavasti näemme pian uudelleen!

Hyvinkään luistelijat kilpailuissa: 

Tintit Ksenia

Taitajat ei Axel 2010 ja nuoremmat
Hilma, Rebekka, Enni, Maija, Victoria, Saana H. ja Aaron

Minit Reea

Taitajat ei Axcel 2009 ja vanhemmat Anniina

Aluedebytantit Meri, Veera K., Riina ja Iris

Taitajat Axel, Jenny, Emilia, Saana L. ja Marianna.

Aluenoviisit Inka, Minna, Lara ja Anni

Valmennuksesta vastasi tänään Ida ja Jenni. Kiitos valkut!

Kilpailupäivän onnistumisen takaa mahtava kilpailutiimi ja  talkooväki, jolle tätäkin kautta suurkiitos! Kiitos myös kaikille kilpailuun osallistuneille luistelijoille, valmentajille, yleisölle, tuomareille ja meidän hallin mahtavalle hallihenkilökunnalle!


Tähtisadetta Keravalla. Aluenoviiseille kaksoisvoitto!


Keravalla luisteltiin viikonloppuna Tähtisadekilpailut, josta aluenoviisimme Minna (1.) ja Inka (2.) toivat Hyvinkäälle kaksoisvoiton. 

HyTL:n osalta kilpailut alkoivat jo perjantaina, kun upeat aluedebytanttimme Veera K., Meri, Iris ja Riina esittivät omat ohjelmansa. Lauantaiaamun Tähtisade alkoi Tinttien sarjalla, jossa Ksenia sai erityismaininnan Upeat liu'ut. Paljon onnea Ksenia!

Lauantain kilpailupäivän päätti Taitajat Axel sarja, jossa luisteli HyTL:stä Marianna, Emilia ja Jenny. 

Sunnuntaina Keravalle matkasi aluenoviisit ja Taitajat ei axel ryhmän luistelijat. Aluenoviiseissa kilpaili Anni, Minna, Lara, Veera M. ja Inka. Minna voitti ja Inka tuli toiseksi. Anni, Lara ja Veera olivat myös iskussa ja suoriutuivat ohjelmasta hienosti! 
Taitajat ei Axel sarjassa HyTLliläisistä ensimmäisenä luisteli Saana. Saanan jälkeen Tähtisateeseen luistelivat Maisa, ja Anniina. 

Kisarupeaman valmennuksesta vastasi Ida. 

Onnea jälleen kaikille luistelijoille ja kiitos Idalle sekä kannustusjoukoille!
HyTL edustaa paikasta riippumatta aina niin upeasti! 

Aluenoviiseilla menestyksekäs kilpailupäivä Kisakalliossa. Inka luisteli voittoon ja Minna kolmannelle sijalle. Aluedebytanteissa Merille erityismaininta.

Sunnuntaina luisteltiin Tähtisarjojen kutsukilpailu Kisakalliossa, jossa oli jälleen runsas HyTL edustus. Pokaalit matkasivat Hyvinkäälle aluenoviisien sarjassa, jossa Inka luisteli voittoon varmalla ja rauhallisella suorituksella ja Minna suoritui myös ohjelmasta hienosti sijoittuen kolmannelle sijalle. 

Kilpailussa luistelivat seuraavat luistelijat: 

Tintit
Ksenia

Minit
Reea Nyberg

Aluedebytantit
Veera (Kajoniemi), Meri Makkonen ja Riina Koskela. 
Meri sai erityismaininnan hyvin pyörivä istumapiruetti

Aluenoviisit
Inka, Minna ja Veera (Martikainen)

Taitajat ei Axael 2010 ja nuoremmat
Enni, Maisa, Rebekka ja Victoria

Taitajat ei axel 2009 ja vanhemmat
Anniina

Taitajat Axel
Emilia ja Marianna

Kiitos kaikille luistelijoille, valkku Jennille ja kannustusjoukoille! 

Ensi viikonloppuna kisataan Keravalla Tähtisade kilpailussa. Kilpailut alkavat myös HyTLn osalta jo perjantaina 12.11., kun aluedebytantit valtaavat jään klo 17:20. 

Minnalle hopeaa ja Annille pronssia aluenoviisien sarjasta Nurmijärven Tähtisarjojen kutsukilpailusta!

HyTL:n luistelijoilla oli todellinen viikonlopun kisakimara ja huikea kisakauden aloitus, kun perjantaina starttasi
 Nurmijärven Taitoluistelijoiden Tähtisarjojen kutsukilpailu ja sunnuntaina Noviisit matkasivat Tikkurilaan Tikkurilan Taitoluisteluklubin järjestämään Kansallisten sarjojen 1. lohkokilpailuun.

Tähtisarjojen kutsukilpailussa luisteli seuraavat luistelijat: 

Taitajat ei Axel
Anniina, Hilma, Rebekka, Enni ja Saana H.

Taitajat Axel
Saana L. ja Emilia

Aluedebytantit 
Meri, Veera K., Iris ja Riina

Aluenoviisit 
Minna, Anni, Inka, Veera M. ja Lara

Lohkokilpailussa kisasivat Nella, Minja ja Aada. Nella sijoittui upeasti viidenneksi 22:n luistelijan joukosta. 

Viikonlopun kilpailut olivat suurimmalle osalle seuramme luistelijoista ensimmäiset 1,5v tauon jälkeen. Jos luistelijoilla oli hieman perhosia vatsassa, oli sitä myös katsomossa kannustaneilla vanhemmilla. Taisi sitä olla myös hieman valmentajillakin ;)
Kiitos kaikille ihanista hetkistä ja paljon onnea kaikille luistelijoille! 

Ensi viikko treenataan täysillä ja viikonloppuna suunnataan vuorostaan kohti Kisakalliota Vihdin Taitoluistelijat ry:n järjestämiin kutsukilpailuihin.