Luistelukoululaisen polku

Seurassamme on uudistettu luistelijan polkua kaudelle 2019-2020, mikä mahdollistaa harjoittelun niin harraste- kuin kilpatasollakin. Olemme näin ollen uudistaneet myös luistelukoulun ryhmärakennetta tukemaan uutta luistelijan polkua. Olemme jakaneet luistelukoululaiset kouluikäisiin (7 v ja yli) ja alle kouluikäisiin (3-6 v). Sen lisäksi luistelukoululaiset jaetaan tasoryhmiin, joissa pyrimme tekemään siirron haastavampaan ryhmään heti taitojen kartuttua. Alla on selitetty jokaisen ryhmän harjoittelun pääpainopiste:


Ryhmät

VIHREÄT:

Vihreissä harjoittelevat vasta aloittaneet alle kouluikäiset. Vihreässä ryhmässä harjoittelun pääpaino on luisteluun innostaminen, pystyssä pysyminen ja eteneminen.SINISET:

Sinisissä luistelevat jo vähän vauhdikkaammin etenevät luistelijat. Ryhmässä harjoittelun pääpaino on vauhdintuotossa, pysähtymisessä ja taaksepäin luistelussa.PUNAISET:

Punaisissa harjoittelevat alle kouluikäisten kokeneimmat ja taidoiltaan jo selkeästi taitavimmat luistelijat. Pääpaino harjoittelussa on vaikeammissa teränkäyttöharjoitteissa kuten kaaret ja käännökset.KELTAISET (koululaiset):

Keltaisissa luistelevat hiljattain aloittaneet kouluikäiset. Ryhmässä harjoittelun pääpaino on perusluistelussa ja helpoissa teränkäyttöasioissa.
ORANSSIT (koululaiset):

Oransseissa harjoittelevat edistyneemmät kouluikäiset luistelijat. Pääpaino ryhmän harjoittelussa on perusluistelussa ja helpoimmissa lajiliikkeissä.