Yksinluistelun harjoitusryhmät 2023-24:

Valmentajat

Keh

R1

R2

R3

R4

Taitajat A

Taitajat B

Taitajat C

Luistelijan urapolku HyTL

Luistelukoulu

Aikuisluistelu

 

TAITOLUISTELUA KILPA- JA HARRASTETASOLLA

Taitoluistelu on monipuolinen harrastus, jonka voi aloittaa missä iässä tahansa. Lajin kilpailutoimintaan tähtäävät aloittavat luistelemisen yleensä jo varhain, hypyt, piruetit ja muu luistelutaito kehittyvät ainoastaan kurinalaisella harjoittelulla. Hyvin pian jääharjoittelun lisäksi taitoluistelijan viikottaiseen ohjelmaan kuuluu myös muuta oheisliikuntaa kuten esim. balettia, kunto- ja liikkuvuusharjoittelua. Oheisilla tuetaan jäällä tapahtuvaa harjoittelua, ja niillä on paikkansa myös urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä.  

Hyvinkään Taitoluistelijoissa lajin harrastaminen aloitetaan luistelukoulusta. Luistelukoulussa löytyy ryhmiä ihan aloittelijoille ja jo luistelun perustaidot osaaville aina 3-vuotiaista ylöspäin. Kun luistelutaidot kehittyvät ja lapsi haluaa jatkaa harjoittelua valmennusryhmissä, valmentajat siirtävät luistelijan eteenpäin joko Kehitys-ryhmään (alle kouluikäiset) tai Taitajat C-ryhmään (yli 7-vuotiaat). 

luistelijan_polku.png

Luistelijan polku etenee yllä olevan kaavion mukaisesti. Kaikki ryhmäsiirrot tapahtuvat valmentajian päätöksellä. Ryhmissä voidaan liikkua myös R-ryhmistä Taitajat-ryhmiin tai Taitajat-ryhmistä R-ryhmiin. R-ryhmissä seurataan Suomen Taitoluisteluliiton kilpailusarjoja, taito- ja testivaatimuksia ja ikärajoja. Taitajat-ryhmissä harjoittelevat kilpailevat halutessaan Taitajat-sarjoissa.

Hyvinkään Taitoluistelijoiden ryhmäjaossa on pyritty huomioimaan Suomen Taitoluisteluliiton laatima taitoluistelijan urapolku ja STLL:n yksinluistelun kilpasarjojen ikärajat ja taitovaatimukset. Haluamme mahdollistaa seurassamme myös ns. harrastepolun, jolloin harrastuksen voi aloittaa liiton polun ikärajojen ulkopuolella.  Ohessa on HyTL:n luistelijoiden urapolku.

Tarkoituksena on, että samantasoiset ja samoissa kilpailusarjoissa luistelevat harjoittelevat yhdessä samoja harjoitusmääriä. Tavoitteena on saada luotua jokaiselle luistelijalle selkeä polku, jossa vuosittain oman vastuuvalmentajan kanssa käytävät tavoitekeskustelut auttavat. 

Suomessa nuorimmat taitoluistelun harrastajat, myös suuri osa vanhemmista, kilpailevat vain seura- ja aluetasolla (tintit, minit, b-silmut, a-silmut, taitajat ja kaikki tähtisarjat). Ensimmäinen sarja, jossa järjestetään kansallisia loppukilpailuja ovat debytantit. Muut kilpailusarjat ovat noviisit (SM-noviisit ja Noviisit), juniorit (SM-juniorit ja Juniorit) sekä seniorit (SM-seniorit ja Seniorit).       (www.stll.fi)

Riemu-joka-hehkuu-jaalla_STLL-300x177.jpg