Yhteystiedot

Hyvinkään Taitoluistelijat ry (HyTL)

Vaiveronkatu 70
05880 HYVINKÄÄ

toimisto@hytl.fi

y-tunnus 1035245-6

Yhteistyökumppanit

PitoPiiat.png

Skate_shop.jpg

Yksinluistelun harjoitusryhmät 2019-20:

Keh

R1

R2

R3

R4

R5

R6

Taitajat A

Taitajat B

Taitajat C

Luistelukoulu

Luistelukoulun ryhmistä tarkemmin luistelukoulu-sivulla. 

Aikuisluistelu

Aikuisluistelusta tarkemmin aikuisluistelu-sivulla.

Harjoitusaikataulut:

Harjoitusaikataulu 2019-2020 

Maksut:

Kausimaksut
Kilpailu- ja testimaksut

Kilpailuun valmistautuminen

TAITOLUISTELUA KILPA- JA HARRASTETASOLLA

Taitoluistelu on monipuolinen harrastus, jonka voi aloittaa missä iässä tahansa. Lajin kilpailutoimintaan tähtäävät aloittavat luistelemisen yleensä jo varhain, hypyt, piruetit ja muu luistelutaito kehittyvät ainoastaan kurinalaisella harjoittelulla. Hyvin pian jääharjoittelun lisäksi viikottaiseen ohjelmaan kuuluu myös muuta oheisliikuntaa kuten esim. balettia, kunto- ja liikkuvuusharjoittelua. Lajitaitojen lisäksi luistelu antaa kuitenkin harrastajalleen paljon muutakin. Lapsi tai nuori pääsee mukaan musiikin, rytmin ja tanssin maailmaan, oppii hallitsemaan oman kehonsa ja pystyy nauttimaan terän, vartalon ja jään yhteistyönä tuottamasta vauhdista.

Luistelijan-polku.jpg

Hyvinkään Taitoluistelijoiden ryhmäjaossa on pyritty huomioimaan Suomen Taitoluisteluliiton laatima taitoluistelijan urapolku ja STLL:n yksinluistelun kilpasarjojen ikärajat ja taitovaatimukset. Haluamme mahdollistaa seurassamme myös ns. harrastepolun, jolloin harrastuksen voi aloittaa liiton polun ikärajojen ulkopuolella. Taitajista voi edetä oman motivaation mukaan joko kilparyhmiin, tai harrastaa lajia kevyemmin. Tällöinkin mahdollisuutena on kilpailla Taitajat-sarjoissa. 

Tarkoituksena on, että samantasoiset ja samoissa kilpailusarjoissa luistelevat harjoittelevat yhdessä samoja harjoitusmääriä. Tavoitteena on saada luotua jokaiselle luistelijalle selkeä polku, jossa vuosittain oman vastuuvalmentajan kanssa käytävät tavoitekeskustelut auttavat. 

Suomessa nuorimmat taitoluistelun harrastajat, myös suuri osa vanhemmista, kilpailevat vain seura- ja aluetasolla. Ensimmäinen sarja, jossa järjestetään kansallisia loppukilpailuja ovat debytantit. Muut kilpailusarjat ovat noviisit (SM-noviisit ja Noviisit), juniorit (SM-juniorit ja Juniorit) sekä seniorit (SM-seniorit ja Seniorit).       (www.stll.fi)

Riemu-joka-hehkuu-jaalla_STLL-300x177.jpg